неделя, 27 май 2012 г.

Моят начин 2

 Оцветяване на изображение с акварелни моливи и мастила
Отдавна обмислях да пусна уроче за моя начин на оцветяване с акварелната "част" на моите моливчета. Да си призная отлагах толкова време, защото нямах търпението напоследък да снимам всяка стъпка и да пиша дълги описания.....но ето, че си му дойде времето. Изображението е на любимото ми печатче, то дава възможност за използването на повечко цветове. Но тук освен оцветяването с акварелните моливчета реших да покажа още една хитринка......
Преди време бях видяла в един блог една мадама да оцветява печатите си с мастила. И аз така реших да опитам като завършващ ефект да сложа малко мастилце накрая на оцветяването.
Надявам се и този урок да ви хареса и да бъде полезен.....

   1. Първоначално започвам с нанасянето на основните цветове, като гледам да е максимално равномерно. 

 

    2. След това нанасям по-тъмен цвят. При този тип оцветяване с акварелните моливи предпочитам по-тъмния цвят да е от същата гама като на основния.

    3. Накрая, когато съм доволна от резултата :) минавам с леко намокрена четка отгоре. Посоката на "мокренето" е от светло към тъмно, а после в обратната посока. Забелязала съм,че по този начин става най-равномерно разнасянето на цвета. Когато се започва от тъмно към светло, по-светлия цвят се зацапва. На снимката не се вижда много отчетливо, но изображението изглежда по-гладно, след като се мине с мократа четка.



    4. След всичко идва и завършващата част. Любимата ми....Избирам мастила( моите са на водна основа) със сходни цветове до тези на моливите. Върху плака или друга не попиваща повърхност намастилявам и след това леко разреждам с четка и вода. Накрая нанасям съвсем леко на местата, които искам да подчертая и да изпъкнат.




По същият начин оцветявам  и цветята.

А ето и крайният резултат.... с 3D ефект на букета( като за зачерняването на местата, които
направих най накрая и забравих да снимам :Р, съм използвала туш).


5 коментара:

  1. Много хубав урок. Аз лично не оцветявам така, но съм сигурна, че за други ще е много полезно :-) Благодаря, че го сподели :-) И картичката е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  2. Супер уроче :) Благодаря ти за споделеното :) Доста нови неща научих :)
    Поздрави,
    Юлия

    ОтговорИзтриване
  3. Браво, адашче! Много хубаво и нагледно поднесен урок, много полезен!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно уроче,благодаря ти!Ще се радвам и ако има още урочета!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотен урок. Аз вече съм се възползвала от предишния :) И този ще ми е полезен:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря за всеки написан коментар. Вашето мнение е важно за мен. Хубав и успешен ден!